Om Biomekanisk Kraniosakral terapi

Vad är Biomekanisk Kraniosakral terapi?

En behandling för nervsystemet och fysiologisk stress.

Vad är fysiologisk stress?

När spänningar och låsningar i kroppen klämmer av nerver och orsakar en ständig retning av nervsystemet som upplevs som stress och kan orsaka utmattning och depression.

Hur fungerar Kraniosakral terapi?

Varsamma tekniker på huvud, nacke, ryggrad och bäcken förmår kroppen att släppa spänningarna och korrigera låsningarna. Kroppen återfår lugn och balans.

Kraniosakral terapi är en holistisk behandlingsform för nervsystemet som reducerar stress, behandlar trauma och förhöjer livsenergin och koncentrationsförmågan. Behandlingen stöttar kroppens självläkande processer och hjälper sinnet att frigöra sig från omedvetna program som begränsar kropp, medvetande och förändring.

Nervsystemet behandlas med varsamma tekniker för att upprätta den balans som krävs för att nervsystemet ska kunna utföra sina många uppgifter, som att styra immunförsvar, matsmältning, cirkulation, hormoncykler med mera. Behandlingen påminner kroppen om hur det är att vara fri, avspänd och utan smärta, istället för att vara låst, anspänd och i kamp eller försvar. Samtidigt får psyket ro och tankar och känslor blir klara och centrerade i nuet.

Kraniosakral terapi stöttar nervsystemet genom att neutralisera stresspåslag, lösa upp spänningar och låsningar och främja cirkulationen av cerebrospinalvätskan, som är viktig för både hjärnans näringsupptag och utrensningsförmåga, samt för koncentrationsförmågan. Kraniosakral terapi fungerar förebyggande eftersom att många sjukdomar är stressrelaterade och för att ett stressat nervsystem försämrar immunförsvarets kapacitet.


Annons