Om behandlingen

För tillfället tar jag, Nilla Forsberg, inte längre emot nya klienter för behandling. Jag hänvisar till någon av de terapeuter som är utbildade av mig på Wishing Well. Se fliken ”Adresslista behandlare i Kraniosakral terapi”

Behandlingsmeny

  • Grundbehandling av hela nervsystemet med Kraniosakral terapi
  • Ryggbehandling. 1 1/2 timme. Bra för alla ryggproblem, hållning, scolios mm
  • Bäckenbehandling. Bra för bäckenrotation, bäckenbotten uppluckring, dålig balans, dålig grundning, knäproblem mm
  • Whiplash behandling. För whiplash och all nackproblematik. Kan behövas 5-10 behandlingar.
  • Ansiktsbehandling. Behandlar förutom hud och muskler även den underliggande benstrukturen, käkben, käkled, överkäke, tänder, kindben, pannan och nerver.
  • Organ behandling. Avspänning av den bindväv och de ligament som håller alla organ och hormonkörtlar på plats. I-gång-start av organens egenrörelse för att främja cirkulation, detox och funktion.
  • Hjärnan. Behandling med biodynamiska tekniker för att balansera hjärnans metaboliska processer, cirkulation och tillfälliga hang-ups som styr beteende.
  • Trippelvärmar behandling. För akut stresspåslag och binjure utmattning.
  • Energibehandling av de fem elementen. Balanserar organfunktion, känslolivet, kognitiva funktioner och stabiliserar energinivån.

Hur går en behandling till?

Vid det första behandlingstillfället görs en genomgång av patientens sjukdomshistoria. Eventuellt görs också en fysisk undersökning. Under behandlingen ligger patienten på rygg på behandlingsbordet fullt påklädd. Terapeuten kontaktar nervsystemet med en lätt beröring av särskilda strukturer på huvudet, ryggraden och bäckenet. Genom specifika och varsamma tekniker korrigeras skelettet, muskler spänns av och membranen som omger hjärna och ryggmärg frigörs från spänningar. Under hela behandlingen upplever patienten en mycket djup och behaglig avslappning. Vid behandlingens slut återställer terapeuten den kraniosakrala rytmen till dess fulla potential för att eliminera stress och depression samt för att stimulera kroppens självläkande egenskaper.

Efter att nervsystemet har blivit justerat och återställt till sitt naturliga tillstånd av hälsa och balans tar kroppens självläkande processer över för att fortsätta läkningen av de strukturer och funktioner som varit skadade. I de fall där skadan varit allvarlig och/eller traumat inträffade för en lång tid sedan kan en tillfällig försämring av allmäntillståndet upplevas då nervsystemet använder sig av alla kroppens resurser för att fokusera på läkningsprocessen. Patienten kan uppleva extrem trötthet, värk och smärta kan tillfälligt uppstå då muskler släpper sina spänningar och känslor eller minnen kan komma upp till ytan. Allt detta är tecken på att behandlingen verkar och därför rekommenderas att man tar sig den tid man behöver för vila och återhämtning. Alla holistiska terapier kräver eget ansvar och engagemang i läkningsprocessen. Det är ett åtagande att se till att kroppen får det stöd och den tid den behöver för att läka skador och trauman som ibland har varit livslånga. Att söka efter snabb lösning på ett livslångt problem är en inställning som snarare förlänger läkningsprocessen.

Redan efter en behandling kan en känsla av inre lugn och fokus infinna sig och nervsystemet kommer att fortsätta att korrigera sig själv upp till 48 timmar efter behandlingen. Kaffe, cigaretter, alkohol och andra yttre stimulantia bör undvikas under denna tid för att ge kroppens naturliga processer utrymme. En enda behandling kan åstadkomma stora förbättringar men för att verkligen stabilisera effekten rekommenderas minst 2-5 behandlingar och ibland fler. Alla reagerar olika på behandlingen och behöver olika lång tid för läkning. Ibland innebär läkningen av ett område att ett nytt problem kommer upp till ytan. Man kan behöva få behandling regelbundet under en längre tid, speciellt när det handlar om emotionella trauman. Alla kan dra nytta av en regelbunden justering av nervsystemet för att komma i kontakt med sin egen obegränsade energiresurs.

Vad kan behandlas?

Kraniosakral terapi är mycket effektiv vid behandling av stress och rygg- och nackproblem.

Alla slags trauman, fysiska, mentala eller emotionella, kan åstadkomma obalanser i nervsystemet vilka i sin tur orsakar många olika symptom och åkommor som t.ex.

Ryggont, smärta i nacke och axlar, migrän, spänningar i tänder och käke, astma, allergier, sömnproblem, pms, återkommande infektioner, halsbränna, förstoppning, matsmältningsproblem, koncentrationssvårigheter, missbruk, depression, ångest, utbrändhet, mensvärk, ätstörningar etc. Kraniosakral terapi har visat sig hjälpa tillstånd som ADHD, autism och stroke. Den fungerar också för att avhjälpa fysiska trauman mot huvud, nacke och rygg som t ex whiplashskador.

Kraniosakral terapi balanserar hormonsystemet, stärker immunförsvaret, stimulerar matsmältningen och ökar förmågan till koncentration och inlärning. Behandlingen förbättrar kroppshållningen och energinivån samt ökar spinalvätskans  cirkulation och förmåga till att  uppta näring och rensa ut gifter.

Annons