Utbildning till kraniosakral terapeut

Ny ett-årig utbildning i Kraniosakral terapi

Utbildningen är på totalt 12 helger, 150 timmar under 14 månaders tid och omfattar;

  • grundläggande anatomi och fysiologi med inriktning på nervsystemet
  • utveckling av händernas sensoriska förmåga för att känna in kroppens olika lager och rytmer.
  • inlärning av tekniker för att korrigera fastlåsningar i nervsystemets strukturer

Utbildningen är mycket upplevelsebaserad med behandlingar som både ges och tas emot. Många av teknikerna kan även användas för självbehandling. Omfattande kurskompendier ingår för varje kursavsnitt.

Efter slutförd utbildning med godkända skriftliga och praktiska tentamen kan man titulera sig Certifierad kraniosakral terapeut.

Utbildningen kostar 42 000 kr inkl moms om den avbetalas under 12 månader med 3 500 kr per månadsinbetalning. Vid förskottsbetalning avgår en rabatt med 2 500 kr vilket betyder 39 500 kr vid inbetalning före utbildningsstart.

Utbildningen består av ren kraniosakral terapi, kurserna steg I, II, III, III+, IV, V, samt bäckenkurs och kurs för nacke/whiplash. Se fliken för översikt av kurser. Efter avslutad utbildning kan man välja att gå kompletterande tilläggskurser som visceral behandling (behandling av de inre organen, 3 helger) behandling av hjärnan, 2 helger, lymfflödesmassage, 1 helg samt energibehandling av de fem elementen, 2 helger. Se fliken med översikt av tilläggskurser.

Det rekommenderas att man går introduktionskursen på 2 dagar innan man anmäler sig till utbildningen för att prova på behandlingen, känna på upplägget och träffa mig. I år kommer introduktionskursen vid två tillfällen: 16-17 juni samt 22-23 september 2018. Den kostar 3000 kr inkl moms. Lördagar kl 10-17 och söndagar kl 9.30-16.30. Se beskrivning av kursen här nedanför.

 

Kraniosakral baskurs, ”Den varsamma beröringen” 2 dagar.

På denna introduktionskurs presenteras de principer som ligger till grund för kraniosakral terapi. En av de viktigaste principerna är att struktur påverkar funktion vilket innebär att om strukturen kan rättas upp och spännas av så kommer kroppens funktioner att fungera optimalt. Förkunskaper i anatomi krävs inte men är en fördel för att bättre förstå teknikerna. På kursen kommer eleven att få studera den anatomi som är väsentlig för att förstå hur nervsystemet med omgivande strukturer är uppbyggd. Vidare kommer fokus att vara på hur man upprättar en kontakt med nervsystemet, hur man känner och läser av den kraniosakrala rytmen och några grundläggande tekniker kommer också att läras ut. Bland annat kommer den så viktiga Atlaskotan att behandlas och korrigeras. Atlaskotan är den översta kotan i ryggraden. Den har direktkontakt med nervsystemet och är mycket stresskänslig. Tekniken för Atlaskotan är den viktigaste tekniken som lärs ut på hela utbildningen på grund av denna kotas stora inverkan på nervsystemets funktion. Denna teknik kan även användas för självbehandling.

 

 

Annonser